Size bir telefon kadar yakınız
+90 322 394 37 76
Dil Seçin
trenarru

Epoxy Astar (1440)

10.02.2021
1 görüntülenme
Epoxy Astar (1440)
Tanım : Çift komponentli, reaksiyon kurumalı, epoxy reçine esaslı, paslı yüzeylere dahi direkt olarak uygulanabilen, yapışma özelliği yüksek bir astardır. Yüzeye düzgünlük vermekle birlikte, ionize ışınlarına karşı son derece dayanıklıdır, elastikiyetini korur. Su, deniz suyu, asit ve aşınmaya maruz çeşitli sanayi tesislerinde nem oranının max %75’e kadar çıktığı ortamlarda dahi kullanılır.
Uygulama Alanı : Gemsa Solventli Epoxy Astar Boya; her türlü çelik konstrüksiyonlar, boru hatları, termik santraller, su arıtma üniteleri, tüm değerli makine ve aletlerde uygulanır. Üzerine uygulanacak Epoxy ve Klor Kauçuk son katlar için mükemmel koruyuculuk özelliği gösterir.
Uygulama Araçları : Pistole, Fırça veya Rulo
Uygulama Tineri : Gemsa rapid tiner, toluol, xylol, vb. polar gücü yüksek solventler
Malzemenin Hazırlanması : Gemsa Solventli Epoxy Astar Boya; kendi ambalajı içerisinde homojen hale gelinceye kadar karıştırılır. Üzerine 4/1 miktarda sertleştirici ilave edilerek düşük devirde 3-4 dakika karıştırılır. Karışım 5-10 dakika dinlendirildikten sonra kullanılmaya başlar. 1 saat içerisinde tüketilecek kadar malzeme hazırlanmalı ve kullanma sırasında zaman zaman karıştırılmalıdır.
Uygulama Şekli : Boyanacak  metal yüzeyler her türlü yağ, pas ve kirden temizlenmelidir, gerekiyorsa metal yüzeyler için kumlama yapılmalıdır. Temizliğin sonrasında en geç 8 saat içerisinde boyama işlemine başlanmalıdır, süre uzadığı taktirde kumlanmış yüzeyde oksitelenme başlayacağı için yüzeyin yeniden kumlanması gerekir. Beton ve sıva yüzeyler ise toz, kir ve eski boya artıklarından temizlenir, gerekiyorsa yıkanır, tamamen kurutulur.
Kuruma Süresi :
Dokunma kuruması : 1,5-2 saat    Sert kuruması : 48 saat
Kimyasal kuruması : 7 gün   İkinci kat uygulaması : Minimum 8, maximum 24 saat
Uygulama ortamının sıcaklığı ve hava sirkülasyonu ile film kalınlığı kat sayısına bağlı olarak kuruma zamanı değişebilir.
Kapladığı Alan :
10-12 m2 / kg (45 mikron kuru film kalınlığında)
13-15 m2 / lt (45 mikron kuru film kalınlığında)
Depolama Şekli ve Süresi : Doğrudan güneş almayan serin ve kuru ortamda, ağzı kapalı ambalajında (+5°C ile +30°C) 1 yıl
Karışım Oranı : 4 kısım 1. Komponent (Epoksi Astar) ile 1 kısım 2. Komponent (Sertleştirici) karıştırılarak kullanılır.
Karışım Ömrü : Karışım 20C ‘de 8 saat içinde tüketilmelidir. Sertleştirici ilave edilmiş ve kullanımından artmış boyayı, sertleştirici ilave edilmemiş boyanın içerisine dökmeyiniz.
Güvenlik Uyarıları : 
(S2) (Çocukların ulaşabileceği yerden uzak tutunuz.)
(S7) (Ağzı kapalı, serin ve havalandırılmış yerde saklayınız.)
Tehlike Uyarıları :
(R10/11) (Kolay alevlenebilir.)
(R20/21/22)(Solunduğunda, cilt ile temasında, yutulduğunda sağlığa zararlıdır.)
(R36/38)(Gözleri ve cildi tahriş eder.)
Not : Uygulama yapılacak yüzeylerin sıcaklığı +5°C nin üzerinde olmalıdır.
Ambalaj Dolum TL / Adet
17/1 550,00 TL